LaGaylia Frazier på Helsingborgs konserthus

Ett stort TACK!

Ett stort tack till alla er som kom och lyssnade på vår konsert söndagen den 12/3! TACK till LaGaylia Frazier, som med sin fantastiska röst och utstrålning gjorde konserten till en underbar upplevelse! Vi vill även rikta ett tack till härliga Anneli Axon, körtjejerna från Kulturskolan och vår alltid så kära dirigent Bo-Göte Nygren! Det blev en härlig kväll med mycket fin musik och vi är så glada att vi fick spela till en så entusiastisk publik!

Beatleskonsert med Liverpool

”Liverpool – The Beatles of Sweden” från Norrköping, är bandet som i 38 år varit missionärer för Beatles musik.

 

Tack till vår kära publik, alla medverkande och ett extra stort tack till våra gäster - Liverpool. Ni bjöd verkligen på en kväll utöver det vanliga! Det är få gånger som man får ett konserthus att twista!

 

Som ett av få Beatles-band samarbetar de med symfoniorkestrar. Detta är möjligt då bandmedlemmen Ronnie Roos arrangerat musiken, – och det låter som på skivorna!

Foto: Bertil Hagberg

Last night på Folkets Hus i Helsingborg

En pampig höstkonsert!

Den 24 oktober framförde Tonicaorkestern under ledning av Magnus Nilsson "Last night in Helsingborg". Publiken bjöds bl a på sedvanliga stycken från Royal Albert Hall, så som Pomp and Circumstance och Fantasia on British Sea Songs. Konsertens solist var Hannes Öberg (baryton). Stråkelever från Helsingborgs Kulturskola medverkade också på konserten.

 

Foto: Bertil Hagberg

Jubileumskonsert med Alexander Rybak

Tonicaorkestern fyller 60 år!

Tonicaorkestern fyller 60 år i år vilket vi firade genom att bjuda in Eurovision Song Contest-vinnaren Alexander Rybak till vår jubileumskonsert på Helsingborgs Konserthus söndagen den 17 april, under ledning av Bo-Göte Nygren. Tillsammans med sin pianist, Stefan Slatanos, bjöd Alexander Rybak på ett varierat program med både fiolspel och sång. Programmet innehöll musik av bl a Evert Taube, Lars-Erik Larsson, Kaj Ajstrup och Leroy Anderson. Även vinnarmelodier från Eurovision Song Contest framfördes. Tillsammans med elever från Helsingborg Kulturskola spelades bl a Fairytale - den vinnarlåt som fått flest poäng genom alla tider i Eurovision Song Contest. Det blev en fantastisk kväll som vi sent kommer att glömma!

 

Foto: Poiesh Soudagar

Last Night of the Proms på Helsingborgs Konserthus

En succékonsert trots sjukdom och sent inhopp av Fredrik Kempe!

Last Nnight på Helsingborgs Konserthus - vilken succé! Vilken kväll det blev! Ett stort varmt tack till Fredrik Kempe som på så kort varsel hoppade på tåget, när Rickard Söderberg blev sjuk, och gjorde det med bravur! Tack även till Magnus Nilsson, Mats Paulson och Helsingborgs Konserthuskör för era fantastiska insatser! Men framför allt tack till alla Er som kom och lyssnade och sjöng med! Vi är så oerhört glada att vi fick dela denna kvällen med Er.

Nyårskonserter

i Eslöv och Åstorp

En återkommande succé!

Tonicaorkestern genomförde, enligt tradition, två stycken nyårskonserter i Eslövs Medborgarhus och på kulturhuset Björnen i Åstorp. Vi vill tacka er alla som både medverkat och lyssnat på konserterna. Dirigent var Lars Härstedt Salmonson. Våra solister för kvällen var Jan Karlsson (trumpet), Matilda Norlöv (violin) och Kristina Wiman (sång).

KONTAKTA OSS

info@tonicaorkestern.se

Tonicaorkestern

c/o Anna Nilsson

Engelska gången 23A

254 51 Helsingborg

Medlemsavgift

250 kronor för spelande medlemmar och 100 kronor för stödmedlemmar.

Betalas en gång om året till

BankGiro: 987-2102