Tjocktröjans historia

Kriminella avsikter eller en atlet från 30-talet? Ja, så beskrivs i alla fall huvtröjans historia. Men tjocktröjan i sig blev relevant redan när vi kunde konkretisera känslan känslan av att frysa. Läs vidare för att lära dig underhållande fakta om tjocktröjans historia, och briljera med onödig kunskap på nästa fest!

Tjocktröjan 101

Tjocktröjan har agerat trogen följeslagare i kallare väder, på regnigare dagar och i enstaka fall under soltrötta eftermiddagar. Värmande, skyddande och täckande.

Människan har under alla tider använt pälsar, hudar och naturens resurser för att skydda sig från väder och vind. Tjocktröjan har förvisso utvecklats och blivit mer mångfacetterad och mångsidig i sin användning, men den är långt ifrån ett nytt koncept.

  • Medeltiden: Under munkarnas storhetstid bar de huvor på sina kappor. Här börjar huvtröjan som vi känner den idag urskiljas.
  • 30-talet: Under den tidigare halvan av 1900-talet lanserade man den första huvtröjan för atleterna.
  • 70-talet: Fyrtio år senare var det inte bara atleterna som bar huvtröjor. Nu var det ett plagg för alla.
  • 90-talet: Man påstår att huvtröjan användes som anonymitetsförhöjande under 90-talets New York.
  • Nutid: Idag kan man lugnt påstå att huvtröjan är ett standardplagg i de flestas garderob. Ingen större värdering läggs i huvtröjan och det är fritt fram att leka med färger och modeller. Så du behöver varken vara religiös, sportfåne eller rebell.

Tjocktröjan i sig kommer däremot ett flertal användbara modeller. Några av de vanligaste är:

  • Huvtröjan
  • Sweatshirten
  • Tjocktröja med dragkedja

Användningsområdena är många, och sträcker sig från vardagsbärande till träningsfrämjande. Material och modell avgör vad som är lämpligast för din tänkta aktivitet. Man kan även vara flexibel och använda samma tjocktröja för flera ändamål, eller köpa flera stycken. Vi förespråkar även att placera sin personliga logga på plagget, för att sticka ut ur mängden och samtidigt ta del av en smart marknadsföringsteknik. Mer om det kan du läsa i övriga artiklar på vår hemsida!